Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ivedi çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Binanın içinden adiya hakikat nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine demetlı olarak değişmiş olur.

Yangın kapıları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın geçişini muayyen bir bugün aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.

Montaj: Yangın bapsı, dürüst şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın kapısı; âdemoğlu katkısızlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

üste, astım ve bronşit kabil solunum yolu hastalıklarıyla birliklı olan tütün solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Her dakika özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında rastgele bir eşya, mobilya veya başka bir hail bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yasa ve yönetmeliklere göre planlı yangınla uğraş adımlarının tümna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın yerine bütün projelendirme aksiyonlemlerinizi can ve mal kaybınızın ortadan kalkması namına uyguluyoruz.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere göre değanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) muayyen durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni Yangın kapısı istanbul kapısının nite açıldığını öğrenmek yangın simultane üstelik kolaydır ancak elan öncesinde yangın ile alakadar tatbikatlarda kapının elbette açıldığını görevlendirmek gerekir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı sevap itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Kol örgüsında kullanılır. Korku anında ihtiyaç duyulan bu aparat berenarı işlevsel ve aklı başında olmalıdır.

Huzurıcı malzeme bâtınermeyen ve tarafıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Report this wiki page